המרכז לנשירת שיער

פסוריאזיס בקרקפת

פסוריאזיס בקרקפת נחשבת לבעיה מתחום העור. היא נחשבת לבעיה מציקה מאד מבחינה אסתטית, כיוון שהיא פוגעת באיכות חייו של הלוקה בה. הפסוריאזיס מאופיין באופן כוללני בכתמים אדומים בעלי קשקש לבן מגרד מאד. המחלה היא בעלת אופי של התקפים חוזרים ונשנים: ישנן תקופות שקטות ואחרות סוערות יותר.

מהלך המחלה הינו אינדיבידואלי, כך לדוגמא, הסיכויים כי אדם חרדתי או אדם הסובל ממצבים טראומטיים יסבול מפסוריאזיס, הינם גבוהים. ניתן למנוע את התקפי הפסוריאזיס על ידי חפיפת שיער יומיומית וטיפול תקיף בזמן החמרת המחלה.

הפסוריאזיס בכלל, ופסוריאזיס בקרקפת בפרט, נגרם עקב התחלקות מהירה של תאי עור חדשים על פני ישנים ומתים.

הגילאים השכיחים הסובלים מפסוריאזיס בקרקפת הם מגיל 10 עד 30. הפסוריאזיס  יכולה להופיע בכל מקום בגוף, ובדרך כלל לאחר הופעתה במקום אחר, היא תיראה גם על הקרקפת.

הסיבות לפסוריאזיס בקרקפת רבות, כאשר ובדרך כלל יהיה מעורב בה גם מרכיב גנטי. עם זאת, חרדה ולחץ יכולים להחמיר את התופעה, כמו גם אלרגיות, תזונה לקויה ולא בריאה, זיהומים שונים – במיוחד במערכת העיכול, אלכוהול ועוד.

התופעות האופייניות לפסוריאזיס

 

פסוריאזיס בקרקפת – טיפול

הטיפולים הנפצים והראשוניים בבעיית הפסוריאזיס הם שמפו נגד קשקשים. במקרים חמורים יותר ניתן להשתמש בשמפו מיוחד הנמכר בבתי מרקחת ומכיל סוגי גופרית וזפת. כאשר סוג טיפול זה לא עוזר, אפשר להיעזר במשחות שומניות, הכוללות גופרית אשר נמרחות על הקרקפת.

כאשר הבעיה חמורה יותר ולא מגיבה לטיפולים, אופציה נוספת יכולה להיות כמות סטרואידים קטנה או משחות על בסיס ויטמין D. כמו כן, קרני לייזר יכולים לעזור ולהקל על התסמינים. הרפואה הקונבנציונלית לא מנסה לרפא באופן כליל את המחלה, מכיוון שגורמיה כלליים מאד ומערבים תחומים רבים, לכן היא מנסה להקל על התסמינים ולרווח את התקופות בין הישנות המחלה.

מכיוון שלרפואה הקונבנציונלית יש מעט מאד טיפולים להציע לסובלים מפסוריאזיס בקרקפת, רבים ממטופלים אלה פונים לטיפולים אלטרנטיביים. הפונים לטיפולים אלה מנסים לאמץ להם דרך חיים אשר תוכל למנוע ואף להעלים את המחלה בכלל.

למשל, נטורפתיה אשר מאמינה בשינוי תזונתי, צמחי מרפא או דיקור סיני, מדיטציה או טיפולים התנהגותיים המנסים להפחית את סיבות הלחץ והחרדה ולייעל את תהליך ההתמודדות עמו. למטפלים המשלימים ישנם סיפורים רבים אודות הצלחות הריפוי. חשוב לשים לב כי המטפל או שיטת הטיפול היא אמינה ומסוגלת לתת הוכחות ממשיות להצלחתה.

Exit mobile version