מצבי לחץ גורמים לנשירת שיער

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים לפני שיהיה מאוחר מדי!
מבצעים מטורפים

מלאו את הטופס ונציג חוזר אליכם עם ההטבות הכי שוות!

תקציר המאמר - תוכן עניינים

מתח נפשי ומצבי לחץ אשר פוקדים רבים מאתנו בסיטואציות שונות בחיים הם אחד הגורמים שמשפיעים על מצב השיער שעל הראש. התוצאה של מתח נפשי ולחץ גדול היא השפעה שלילית על מצב השיער, אשר הולכת ומחמירה ככל שהמתח עולה ומתגבר.

אחת הגישות טוענות כי גוף ונפש קשורים זה בזה ומשפיעים זה על זה, ועל כן ישנו קשר ישיר בין נפש האדם לבין מצב השיער שלו. לפי גישה זו, נשירת שיער נובעת פעמים רבות ממתח, לחצים, חרדה, דיכאון, פחדים וטראומות.

תופעת נשירת השיער כתוצאה ממתח נפשי לא תופיע במקביל בתקופת המתחים עצמה, אלא תופיע כשלושה עד שישה חודשים מאוחר יותר, ולרוב השיער יצמח מחדש באותו מקום בו הייתה נשירה. במידה והמתח הנפשי הוא עניין מתמשך ולא זמני, אזי נשירת השיער עלולה להיות באופן כרוני.

 

כיצד מצבי לחץ משפיעים על נשירת השיער?

המערכת הסימפתטית בגוף מסייעת לתפקד במצבים שונים של סכנה ומצוקה. מה שבעצם מפעיל את אותה מערכת אלה הם מצבי לחץ ומתח. במידה והמערכת הסימפתטית נותנת את אותותיה, נוצרת תגובת שרשרת אשר משפיעה גם על שיערות הראש.

מצבים של לחץ נפשי באים לידי ביטוי בתופעות גופניות, כגון כיווץ שרירים- כתפיים, עורף, לסת וקרקפת. במידה ושרירי הקרקפת מתכווצים למשך זמן רב, חלה פגיעה בזרימת הדם מהגוף אל הראש וחילוף החומרים שבזקיקי השיער נפגע אף הוא, כך קורה שמנגנוני צמיחת השיער נפגעים והשיער נושר.

כמו כן, ידוע כי פטריית הקנדידה מתעוררת במצבי לחץ קיצוניים. הקנדידה שנגרמה עקב הלחץ, מעוררת את מערכת הדם ומערכות הגוף השונות, ואלה גורמות בין היתר לתופעת נשירת השיער.

כאשר הגוף נתון במצבי לחץ נפשי, חלים בו שינויים הורמונליים. המוח מעביר מסרים על המצב הנפשי המסוים אל בלוטת ההיפופיזה ומשם הם עוברים לבלוטת יתרת הכליה, אשר מגבירה את שחרור ההורמונים אל מערכת הדם (כגון אדרנלין). כתוצאה מכך מתגלות השפעות על זקיקי השיער, הן באופן ישיר והן באופן עקיף.

מקרי לחץ ומתח נפשי רגילים, אותם אנו חווים במהלך היומיום לא משפיעים בצורה קיצונית על צפיפות השיער. מה שכן משפיע הם מצבים של לחצים כרוניים ומתמשכים אשר יכולים לנבוע מאבל ומצער על מות אדם קרוב ואהוב או משינויים שקורים לפתע פתאום במהלך החיים. תופעות אלו גורמות לשינויים בצמיחת השיער ועלולות לגרום לנשירה.

דוגמה לאחד השינויים הנפוצים ביותר בחיים הוא תופעת נשירת שיער לאחר הלידה. כ- 45% מהנשים שילדו סובלות מנשירת שיער בתגובה לתינוק החדש ולחיים החדשים שמגיעים עמו.

אבחון מצבי מתח ולחץ

מצבים רגישים אלה של מתח נפשי או לחץ ניתנים לאבחון בכך שהם באים לידי ביטוי בקרקפת הראש ובשערות עצמן. במקרים אלה מאפייני הקרקפת יהיו חוסר גמישות, וגם שורשי השיער לא יהיו גמישים דיים, כשם שאמורים להיות במצבי שקט נפשי.

דרכים למניעת נשירה במצבי לחץ

אמנם ההמלצה הטובה ביותר היא להימנע ממצבי לחץ ומתח נפשיים ולחיות בשקט ובשלווה, אך אין זה אפשרי במרבית המקרים, במיוחד בעידן שלנו כאשר החיים עצמם סובבים סביב לחצים מכיוונים שונים.

למרות המצב הקיים שממנו לא ניתן להימנע או להתחמק, ישנה אפשרות למנוע תופעות לוואי רבות של המתחים והלחצים, שבאות לידי ביטוי בשיער, וזאת על ידי עיסוי והרפיה של שרירי הקרקפת.

הפעולות להגמשת עור הקרקפת כמו עיסוי או הרפיה יכולות לגרום להמרצת מחזור הדם אל כיוון זקיקי השיער. פעולה זו תסייע בסילוקם של רעלים. כמו כן פעולה של זרימת חמצן וחומרי מזון לשיער תלך ותשתפר. בצורה זו ניתן למנוע את התופעה של נשירת השיער, וצמיחתו תלך ותתחזק.

מצבי לחץ ומתח הינם כאמור גורם אחד מיני רבים המשפיע על נשירת השיער. על גורמים נוספים לנשירת שיער המצביעים על בעיות רפואיות שיש לטפל בהן:  שינויים בשיער ובעיות בריאותיות

אבי אפללו - מתמחה בפתרונות שיער
אבי אפללו - מתמחה בפתרונות שיער

מתמחה בפתרונות שיער ותוספות שיער רפואיות ומתקדמות באיזור הצפון. עם ניסיון של כ-23 שנה בתחום התוספות השיער.
המרפאה מנוהלת על ידי אבי אפללו, שמאחוריו, צוות עובדים המקצועי והמיומן אשר מקפידים להעניק לכל אחד מלקוחותינו שרות מקצועי ואדיב ו

074-7765927
השתלת שיער בטורקיה? השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!